Häckväxter

Häckväxter utgör ramen för din trädgård. När du utformar en ny trädgård väljs vanligen häckplantorna först. Det finns mycket att tänka på. Vill du ha en vintergröna häckväxt eller en lövverk? Är häcken avsedd för din integritet eller tycker du om att fåglarna kan gömma sig i den? Det är viktigt att växterna som du lägger framför häcken bildar en vacker helhet med trädgården.

Det finns många typer av häckar. Vill du ha en löv- eller vintergrön häck, ett löst eller tätt exemplar, ett grönt eller blommande, en lång eller snarare en lägre modell? Här hittar du de vanligaste typerna av häckar.

Häckarter

Höga, vintergröna häckar ger avskildhet, låga häckar sätter linjerna och breda, lösa häckar passar in i stora, informella trädgårdar. Det finns så många olika häckplantor, det finns en lämplig sort för alla syften. Planerar du att plantera en häck? I vår butik hittar du alla trädgårdsredskap du behöver.

Lövfällande häckar

Du kan välja en vintergrön eller lövskydd. Lövfällande häckar tappar sina löv på vintern. De vissna bruna bladen på bokhäcken kommer dock att förbli på häcken på vintern. Nedan hittar du ett urval av lövhäckar.
Lösa, gröna häckar

Dvärgmedlar Cotoneaster dielsianus: full sol, halvskugga / H 2 m efter 10 år / B 7 / En upprätt buske med ljusröda frukter och en röd höstfärg, lätt att skära i en lös häck.
Snowberry Symphoricarpos albus: full sol, halvskugga, skugga / H till 175 cm / B 7-8 / En stark, lövfällande buske med vita eller rosa bär på sensommaren. Snowberry kan växa på nästan vilken mark som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *